Outlet Bútor

A bútor webáruház

Így rendezzük be a nappalinkat

2018. július 18. 13:14 - OutletButor

Otthonunk egyik legfontosabb része a nappalink. Ez az a szoba ahol a család a legtöbb időt tölti együtt, és itt szoktuk a vendégeket is fogadni. Ezért nappalink bútorait körültekintően kell összeválogatnunk.

Tervezés

Első lépésként készítsünk tervet. Mérjük le a szoba szélességét és hosszát mérőszalaggal, hogy tudjuk mekkora szabad tér áll rendelkezésünkre. Érdemes rajzot készíteni, így felvázolhatjuk, hogyan tudjuk elrendezni majd új bútorainkat. Gondoljuk végig, milyen célokra szeretnénk majd nappalinkat használni, ennek megfelelően válogassuk össze lakberendezési tárgyainkat. Arra mindenképpen ügyeljünk, hogy a bútorok között legyen legalább 1 méter szabad hely. Nagyon fontos dolog az ajtók szélességének és magasságának lemérése, hogy a bútorok beférnek-e rajtuk. Sokan elfeledkeznek erről a fontos lépésről bútor vásárláskor. Csak akkor szembesülnek a problémával, mikor az új kanapét vagy szekrényt be akarják vinni a szobába és nem fér be.

Bútorválasztás

A legtöbb nappaliban ülőbútorok(kanapék, sarokok, Ualakuk, Ülőgarnitúrák), dohányzóasztal és szekrénysor található. Manapság már a variációk száma korlátlan, ami szobánk berendezési módját illeti. Ülőbútornak választhatunk egy komplett garnitúrát, egy kanapét, vagy egy sarokülőt is. A dohányzóasztal szinte minden nappaliban megtalálható. Dísztárgyaink, dolgaink tárolására vásárolhatunk egy kisebb, vagy nagyobb nappali szekrénysort. De akár néhány kisebb szekrényt, komódot és könyvespolcot is választhatunk. Szükségünk lehet egy TV állványra is, ha a szekrénysorunkon nincs a televízió elhelyezésére kialakított rész.

Szólj hozzá!

A hálószoba berendezése

2018. július 11. 13:10 - OutletButor

A hálószobánk berendezésénél figyelembe kell vennünk néhány tényezőt. A jól kiválasztott hálóbútorok otthonossá tehetik szobánkat, viszont az egymással nem harmonizáló berendezési tárgyak rossz összhatást sugározhatnak. Számtalan módon összeállíthatjuk a háló berendezését, melynek csak képzeletünk szab határt.

Alap hálószoba berendezés

A megfelelő hálószoba design attól függően változik, hogy mire szeretnénk használni szobánkat. Ha kizárólag alvásra használjuk, akkor egyértelműen az ágyon kell lennie a hangsúlynak. Azonban a hazai viszonylatban legjellemzőbb, hogy nem csak az éjszakát töltjük hálószobánkban. Ezt figyelembe kell vennünk a bútorok összeválogatásakor.  Az, hogy milyen bútorokat és berendezési tárgyakat választunk, igényeink határozzák meg. Például akinek az olvasás a hobbija, az éjjeliszekrényt, és könyvespolcot fog elhelyezni szobájában. A filmörültek, gyakori TV nézők pedig TV állványt, vagy fali konzolt választanak. Esetleg olyan szekrénysort, melyen el tudják helyezni televíziójukat. Akik követik a divatot és nagy ruhatárral rendelkeznek, nagyobb szekrénysort, vagy gardróbot választanak. Ahány ember, annyi féle igénnyel rendelkezik. Ezért vásárlás előtt üljünk le és gondoljuk át elvárásainkat a hálószobánk berendezésével szemben. Írjunk egy listát, hogy milyen bútorokat szeretnénk, aztán válogassuk össze őket.

A szoba mérete

Néhány lakástulajdonos tágas hálószobával rendelkezik, így megengedheti magának, hogy minden szükséges bútort megvásároljon. Azonban a legtöbb embernek a szoba méretét figyelembe véve szelektálnia kell, és csak a legfontosabb lakberendezési tárgyakat vásárolhatja meg. Törekedjünk arra, hogy a legszükségesebb bútorokat vásároljuk meg. Lehetőleg olyan méretűeket válasszunk, amelyek nem teszik zsúfolttá a szobánkat.

Gondolj a térre

Hiába vásároljuk meg a legszebb háló berendezést, ha nem marad elég hely szobánkban. Ne hagyjuk, hogy szobán kényelmetlenné váljon. Próbáljuk kiválasztani azokat a bútorokat, melyek amellett, hogy szépek, praktikusak is.

Néhány tipp:

 - Ha nincs elég helyünk, akkor jó választások lehetnek a magasabb bútorok. Például bizonyos gardróbszekrényekhez és szekrénysorokhoz kérhetünk magasítást is, így extra helyhez juthatunk, ahova ruháinkat pakolhatjuk.
- Az ágy mellé kis asztal helyett választhatunk egy praktikus, fiókos éjjeliszekrényt is.
- Válasszunk ágyneműtartós ágyat, így elkerülhetjük egy külön ágyneműtartó vásárlását.
Optimális méretű franciaágyat vásároljunk. Ha kényelmesen elférünk egy 140 vagy 160 cm szélességű ágyon, akkor ne vegyünk csak azért 180 vagy 200 cm-es ágyat, mert csak kicsivel kerül többe.

Szólj hozzá!

Hogyan válasszunk étkezőasztalt?

2018. július 04. 13:05 - OutletButor

A megfelelő méretű étkezőasztal kiválasztásához két fő szempontot kell figyelembe vennünk. Egyik a konyha, illetve étkező helység mérete, másik pedig az emberek létszáma.  Mérjük le az étkező méretét, és határozzuk meg, hogy mekkora a legnagyobb asztal, amely kényelmesen elfér. Ha gyakran fogadunk nagyobb társaságokat, akkor lehetőségeinkhez mérten a legnagyobb asztalt válasszuk. Ha viszont a kisebb, családias étkezéseket szeretjük, akkor válasszunk egy praktikusabb, kisebb asztalt. Szerencsére manapság az étkezőgarnitúrák nagy része kihúzható asztallal kerül forgalomba, így legalább 40 cm-rel, de bizonyos termékek esetén akár 120 cm-rel is megnövelhetjük asztalunk méretét. Azért ilyenkor is vegyük figyelembe, hogy mennyi helyet fog kinyitva elfoglalni az étkezőasztal.

Konyha/Étkező mérete

Étkezőhelységünknek kellően tágasnak kell lennie, hogy mindenki rendesen elférjen az asztalnál.  Ahhoz, hogy kényelmesen lehessen kihúzni és betolni a székeket az asztalhoz üléskor és felálláskor, legalább 90 cm helynek kell lennie az asztal széle és a fal között. Azonban ettől jobb, ha legalább 100-120 cm ez a távolság.

Asztal mérete

Az asztal méretének kiválasztásakor fontos, hogy elegendő hely legyen minden személynek. Székenként számoljunk legalább 60 cm távolságot, de ha lehet, akkor még többet. Szögletes asztalnál a szélső szék és az asztal sarka között legyen legalább 30 cm hely, hogy az asztalfőn ülővel ne akadályozzuk egymást étkezés közben. Ha praktikus megoldást szeretnénk, akkor olyan asztalt válasszunk, amely egy középső talpon áll. Így elkerülhetjük azt a problémát, hogy az asztal lábai akadályozzák a székek útját.

Általánosságban elmondható, hogy a 4 személyes asztalok 120 cm hosszúak, a 6 személyesek 160 cm-es méretűek, a 8 személyesek pedig 200 cm-esek.

A legtöbb étkezőasztal magassága 70-80 cm közötti. Az étkezőszékek ülőmagasság általában 45 cm körül van. Ez a párosítás lehetővé teszi a kényelmes étkezést.

Tekintse meg kínálatunkat és válassza ki új étkezőasztalát!

Szólj hozzá!

Textílbőr tisztítása

2018. június 27. 12:55 - OutletButor

Egy textilbőr kanapé vagy ülőgarnitúra nappalink és otthonunk dísze lehet.  Mégis vannak, akik nem mernek ilyen bútort választani. Első sorban azért, mert rosszat hallottak a textilbőrről, vagy korábban volt már ilyen ülőbútoruk, és nem voltak elégedettek az élettartamával. Persze ez utóbbi oka, hogy egyáltalán nem ápolták a kárpitot, vagy ha igen, akkor nem megfelelő módon.

Pedig a textilbőr ápolása igen egyszerű, csak sokszor nem tájékoztatják a vásárlókat róla, hogyan bánjanak új bútorukkal. Sajnos az interneten is számos rossz tanács található meg a textilbőr ápolásával kapcsolatban.

Tehát a textilbőr ápolása az alábbi módon történjen:

Kizárólag nedves pamut kendővel vagy a gyártóink által ajánlott és tesztelt Stoffinet márka néven futó textilbőr ápoló spray-el szabad csak kezelni a textilbőr bútorokat!

Itt megjegyeznénk, hogy semmilyen kapcsolatban nem állunk ezzel a márkával, csupán azért ajánljuk ezt a terméket, mert ez ki lett próbálva és ez biztosan nem okoz kárt a textilbőrben.

Egyéb vegyi anyagokkal, mint pl.: nedves törlő, baba popsi törlő, ablaktisztító, szappanos víz stb. szigorúan tilos kezelni az ülőbútorokat! Ha ilyen anyagokkal kárt teszünk a kárpitban, akkor nem érvényesíthető a garancia! Gyártóink bevizsgáltatják a bútorokat, melynek költsége 70 000 Ft, és ha bebizonyosodik, hogy nem megfelelően kezelték a textilbőrt, akkor a vizsgálat díja a vásárlót terheli!

Szólj hozzá!

Hogyan válasszunk kanapét?

2018. június 20. 11:59 - OutletButor

Egy esztétikailag szép és kényelmes kanapé a nappali egyik legfontosabb bútora. Kiválasztása előtt ezért mindenképpen át kell gondolni pár dolgot. Legfontosabb, hogy milyen célra szeretnénk használni, és mit jelent számunkra a kényelem. Más-más kanapék ideálisak TV-nézéshez, olvasáshoz vagy alváshoz. Egyesek a karfás, mások a karfa nélküli változatokat részesítik előnyben.

Ezt követően el kell döntenünk, hogy hol szeretnénk elhelyezni az új kanapénkat. Gondoljuk át, hol mutatna a legjobban leendő ülőbútorunk, illetve hol van lehetőségünk elhelyezni. A legtöbb kanapé a fal mellé helyezve mutat jól, bizonyos kanapékat viszont bátran elhelyezhetünk akár a szoba közepén is. A nappali sarkába kifejezetten a sarokülők mutatnak a legjobban, tehát ha oda tudjuk csak elhelyezni új bútorunkat, akkor mindenképpen egy praktikus sarokkanapét válasszunk.

A rendelkezésre álló hely megszabja a leendő kanapénk méretét is. Az ülőbútorok széles méretválasztékban kaphatók, így biztosan mindenki megtalálja a megfelelőt.

beniamin3.jpg

Következő lépésben el kell döntenünk, hogy milyen kialakítású kanapét szeretnénk vásárolni. Attól függően, hogy milyen célra fogjuk használni, számos változat közül válogathatunk. Ha igazán kényelmes és hosszú élettartamú kanapét szeretnénk vásárolni, akkor a rugós kanapét részesítsük a szivacsos kanapéval szemben. Ha mindennapos alvásra szeretnénk használni bútorunkat, akkor egyértelműen a rugós változatot válasszuk. Szivacsos változatot akkor válasszunk, ha csak vendégágynak kívánjuk használni.
Ha számunkra legfontosabb a kanapé megjelenése, akkor fix kanapét válasszunk. Ezek az egyedi stílusú ülőbútorok a nappalink legszebb bútorai lehetnek. Viszont a fix változatok legtöbbször nem rendelkeznek ágyneműtartóval, így akik előnyben részesítik a helytakarékosságot és a praktikumot a megjelenéssel szemben, azok csalódni fognak benne.
Az ágyneműtartós kanapé azok számára ideális, akik egy praktikus és helytakarékos ülőbútort szeretnénk, amely ideális alvásra is. Ezek közül a legnépszerűbb az úgynevezett lebillentős kanapé, amelynél az ágyat a háttámla ledöntésével lehet használni. Előnye, hogy a fekvőfelület teljesen sík, a kihúzható változattal ellentétben, így alvásra ez a legideálisabb választás.

A kanapék többféle szövettel készülhetnek. Legolcsóbbak a plüss szövetek, melyek vékony, kellemes tapintásúak. Kicsit drágábbak a zsenilia szövetek. Ezek minőségét a szövés sűrűsége határozza meg. Gyakran használják a zsákszöveteket is a bútorok kárpitozására. Népszerűségüket a természetes hatásuknak köszönhetik. Drágább kategóriát képviselnek a textilbőrök, amelyek nagyon hasonlítanak az eredeti bőrhöz. A legjobb minőséget a valódi bőr kanapék képviselik. Tulajdonképpen az eredeti bőr örök életű, azonban időnként bőrápolóval kezelni kell, ha szeretnénk megőrizni eredeti állapotát.

Szólj hozzá!