Outlet Bútor

A bútor webáruház

Hogyan válasszunk étkezőasztalt?

2018. július 04. 13:05 - OutletButor

A megfelelő méretű étkezőasztal kiválasztásához két fő szempontot kell figyelembe vennünk. Egyik a konyha, illetve étkező helység mérete, másik pedig az emberek létszáma.  Mérjük le az étkező méretét, és határozzuk meg, hogy mekkora a legnagyobb asztal, amely kényelmesen elfér. Ha gyakran fogadunk nagyobb társaságokat, akkor lehetőségeinkhez mérten a legnagyobb asztalt válasszuk. Ha viszont a kisebb, családias étkezéseket szeretjük, akkor válasszunk egy praktikusabb, kisebb asztalt. Szerencsére manapság az étkezőgarnitúrák nagy része kihúzható asztallal kerül forgalomba, így legalább 40 cm-rel, de bizonyos termékek esetén akár 120 cm-rel is megnövelhetjük asztalunk méretét. Azért ilyenkor is vegyük figyelembe, hogy mennyi helyet fog kinyitva elfoglalni az étkezőasztal.

Konyha/Étkező mérete

Étkezőhelységünknek kellően tágasnak kell lennie, hogy mindenki rendesen elférjen az asztalnál.  Ahhoz, hogy kényelmesen lehessen kihúzni és betolni a székeket az asztalhoz üléskor és felálláskor, legalább 90 cm helynek kell lennie az asztal széle és a fal között. Azonban ettől jobb, ha legalább 100-120 cm ez a távolság.

Asztal mérete

Az asztal méretének kiválasztásakor fontos, hogy elegendő hely legyen minden személynek. Székenként számoljunk legalább 60 cm távolságot, de ha lehet, akkor még többet. Szögletes asztalnál a szélső szék és az asztal sarka között legyen legalább 30 cm hely, hogy az asztalfőn ülővel ne akadályozzuk egymást étkezés közben. Ha praktikus megoldást szeretnénk, akkor olyan asztalt válasszunk, amely egy középső talpon áll. Így elkerülhetjük azt a problémát, hogy az asztal lábai akadályozzák a székek útját.

Általánosságban elmondható, hogy a 4 személyes asztalok 120 cm hosszúak, a 6 személyesek 160 cm-es méretűek, a 8 személyesek pedig 200 cm-esek.

A legtöbb étkezőasztal magassága 70-80 cm közötti. Az étkezőszékek ülőmagasság általában 45 cm körül van. Ez a párosítás lehetővé teszi a kényelmes étkezést.

Tekintse meg kínálatunkat és válassza ki új étkezőasztalát!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://outletbutor.blog.hu/api/trackback/id/tr3914045384

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása