Outlet Bútor

A bútor webáruház

Hogyan válasszunk kanapét?

2018. június 20. 11:59 - OutletButor

Egy esztétikailag szép és kényelmes kanapé a nappali egyik legfontosabb bútora. Kiválasztása előtt ezért mindenképpen át kell gondolni pár dolgot. Legfontosabb, hogy milyen célra szeretnénk használni, és mit jelent számunkra a kényelem. Más-más kanapék ideálisak TV-nézéshez, olvasáshoz vagy alváshoz. Egyesek a karfás, mások a karfa nélküli változatokat részesítik előnyben.

Ezt követően el kell döntenünk, hogy hol szeretnénk elhelyezni az új kanapénkat. Gondoljuk át, hol mutatna a legjobban leendő ülőbútorunk, illetve hol van lehetőségünk elhelyezni. A legtöbb kanapé a fal mellé helyezve mutat jól, bizonyos kanapékat viszont bátran elhelyezhetünk akár a szoba közepén is. A nappali sarkába kifejezetten a sarokülők mutatnak a legjobban, tehát ha oda tudjuk csak elhelyezni új bútorunkat, akkor mindenképpen egy praktikus sarokkanapét válasszunk.

A rendelkezésre álló hely megszabja a leendő kanapénk méretét is. Az ülőbútorok széles méretválasztékban kaphatók, így biztosan mindenki megtalálja a megfelelőt.

beniamin3.jpg

Következő lépésben el kell döntenünk, hogy milyen kialakítású kanapét szeretnénk vásárolni. Attól függően, hogy milyen célra fogjuk használni, számos változat közül válogathatunk. Ha igazán kényelmes és hosszú élettartamú kanapét szeretnénk vásárolni, akkor a rugós kanapét részesítsük a szivacsos kanapéval szemben. Ha mindennapos alvásra szeretnénk használni bútorunkat, akkor egyértelműen a rugós változatot válasszuk. Szivacsos változatot akkor válasszunk, ha csak vendégágynak kívánjuk használni.
Ha számunkra legfontosabb a kanapé megjelenése, akkor fix kanapét válasszunk. Ezek az egyedi stílusú ülőbútorok a nappalink legszebb bútorai lehetnek. Viszont a fix változatok legtöbbször nem rendelkeznek ágyneműtartóval, így akik előnyben részesítik a helytakarékosságot és a praktikumot a megjelenéssel szemben, azok csalódni fognak benne.
Az ágyneműtartós kanapé azok számára ideális, akik egy praktikus és helytakarékos ülőbútort szeretnénk, amely ideális alvásra is. Ezek közül a legnépszerűbb az úgynevezett lebillentős kanapé, amelynél az ágyat a háttámla ledöntésével lehet használni. Előnye, hogy a fekvőfelület teljesen sík, a kihúzható változattal ellentétben, így alvásra ez a legideálisabb választás.

A kanapék többféle szövettel készülhetnek. Legolcsóbbak a plüss szövetek, melyek vékony, kellemes tapintásúak. Kicsit drágábbak a zsenilia szövetek. Ezek minőségét a szövés sűrűsége határozza meg. Gyakran használják a zsákszöveteket is a bútorok kárpitozására. Népszerűségüket a természetes hatásuknak köszönhetik. Drágább kategóriát képviselnek a textilbőrök, amelyek nagyon hasonlítanak az eredeti bőrhöz. A legjobb minőséget a valódi bőr kanapék képviselik. Tulajdonképpen az eredeti bőr örök életű, azonban időnként bőrápolóval kezelni kell, ha szeretnénk megőrizni eredeti állapotát.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://outletbutor.blog.hu/api/trackback/id/tr2214045260

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása