Outlet Bútor

A bútor webáruház

A hálószoba berendezése

2018. július 11. 13:10 - OutletButor

A hálószobánk berendezésénél figyelembe kell vennünk néhány tényezőt. A jól kiválasztott hálóbútorok otthonossá tehetik szobánkat, viszont az egymással nem harmonizáló berendezési tárgyak rossz összhatást sugározhatnak. Számtalan módon összeállíthatjuk a háló berendezését, melynek csak képzeletünk szab határt.

Alap hálószoba berendezés

A megfelelő hálószoba design attól függően változik, hogy mire szeretnénk használni szobánkat. Ha kizárólag alvásra használjuk, akkor egyértelműen az ágyon kell lennie a hangsúlynak. Azonban a hazai viszonylatban legjellemzőbb, hogy nem csak az éjszakát töltjük hálószobánkban. Ezt figyelembe kell vennünk a bútorok összeválogatásakor.  Az, hogy milyen bútorokat és berendezési tárgyakat választunk, igényeink határozzák meg. Például akinek az olvasás a hobbija, az éjjeliszekrényt, és könyvespolcot fog elhelyezni szobájában. A filmörültek, gyakori TV nézők pedig TV állványt, vagy fali konzolt választanak. Esetleg olyan szekrénysort, melyen el tudják helyezni televíziójukat. Akik követik a divatot és nagy ruhatárral rendelkeznek, nagyobb szekrénysort, vagy gardróbot választanak. Ahány ember, annyi féle igénnyel rendelkezik. Ezért vásárlás előtt üljünk le és gondoljuk át elvárásainkat a hálószobánk berendezésével szemben. Írjunk egy listát, hogy milyen bútorokat szeretnénk, aztán válogassuk össze őket.

A szoba mérete

Néhány lakástulajdonos tágas hálószobával rendelkezik, így megengedheti magának, hogy minden szükséges bútort megvásároljon. Azonban a legtöbb embernek a szoba méretét figyelembe véve szelektálnia kell, és csak a legfontosabb lakberendezési tárgyakat vásárolhatja meg. Törekedjünk arra, hogy a legszükségesebb bútorokat vásároljuk meg. Lehetőleg olyan méretűeket válasszunk, amelyek nem teszik zsúfolttá a szobánkat.

Gondolj a térre

Hiába vásároljuk meg a legszebb háló berendezést, ha nem marad elég hely szobánkban. Ne hagyjuk, hogy szobán kényelmetlenné váljon. Próbáljuk kiválasztani azokat a bútorokat, melyek amellett, hogy szépek, praktikusak is.

Néhány tipp:

 - Ha nincs elég helyünk, akkor jó választások lehetnek a magasabb bútorok. Például bizonyos gardróbszekrényekhez és szekrénysorokhoz kérhetünk magasítást is, így extra helyhez juthatunk, ahova ruháinkat pakolhatjuk.
- Az ágy mellé kis asztal helyett választhatunk egy praktikus, fiókos éjjeliszekrényt is.
- Válasszunk ágyneműtartós ágyat, így elkerülhetjük egy külön ágyneműtartó vásárlását.
Optimális méretű franciaágyat vásároljunk. Ha kényelmesen elférünk egy 140 vagy 160 cm szélességű ágyon, akkor ne vegyünk csak azért 180 vagy 200 cm-es ágyat, mert csak kicsivel kerül többe.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://outletbutor.blog.hu/api/trackback/id/tr6914045392

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása