Outlet Bútor

A bútor webáruház

Ágy vagy Kanapéágy esetleg valami más?

2018. november 27. 10:30 - OutletButor

Mindennapi alvásra csak az egyik megfelelő mégis sokan mindkettőt használják e célra.

Ágykeret

Már rögtön az ágyakból is többfélét találunk. Lehet egy egyszerű ágykeret, mely általában fából, bútorlapból készítenek. Ezeknek a kereteknek talán a legjobb az időtállóságuk, könnyű őket takarítani, és mivel nem rendelkeznek beépített matraccal, vagy betéttel így könnyen tudjuk ezt a részét variálni cserélni. Akár két matracot is tarthatunk, egy télre és egy nyárra specializált példányt. Ugyanakkor ez a hátránya is. Az olcsóbbak már 30-40 ezertől elérhetőek, a drágábbak százezer fölött találhatóak nemsokkal, (mérettől és kiviteltől függően), és nem minden példány tartalmaz alapáron, ágyrácsot, vagy ágyneműtartót, erre érdemes odafigyelni vásárláskor. Viszont itt a felső kategória már az extra tartós kategóriába tartozik, sok esetben akár beépített éjjeliszekrénnyel, opcionális extra funkciókkal. Itt nem kötött a fekvőfelület minősége az adott gyártó kínálatához, amennyiben nem megfelelő minőségű matracot vásárolt, idő előtt elhasználódott, nem kell az egész ágyat kicserélni. A takarítása is egyszerűbb egy ilyen ágynak, hiszen a külön kezelhető matracot, könnyen kilehet szedni, és mindkét oldalát kiszellőztetni, és az ágy alatti takarítás is lehetséges maga az ágy megmozdítása nélkül.

Sevilla ágykeret beépített éjjeliszekrénnyel, és elegáns kerettel.

Franciaágy

Ez már egy komplettebb megoldás hiszen egy rendeléssel megkapja a teljes ágyat, és megérkezés után azonnal használható. A gyártók különböző méretekben és betétekkel készítenek ágyakat. Ön beállítja a megfelelő paramétereket, és a gyártósorról úgy kerül ki a termék ahogyan ön azt szeretné. Akár egy autó vásárlásánál. Van egy alap termék, ezt a legtöbb esetben nem ajánljuk. A legolcsóbb kivitel magával hozza a minőségromlást is, vékonyabb szivacsokat használnak, gyengébb rugókat. Bár mi ezeket feltüntetjük áruházunkban, ugyanakkor nem forgalmazzuk, hiszen nem akarunk rosszat a vevőinknek. Pont mint egy autó vásárlásánál az alapmodell és az extrás, full extrás modell  között 40-50-60% különbség is lehet. A franciaágyak az egyik leg többféle modellel és színnel rendelkező termékcsoport. Több száz termék, általában 5-6 szín összeállítással, de vannak modellek ahol 15-20 fajta színösszeállítás közül választhat. Így mindenki talál magának olyan ágyat ami formailag, méretben, és színben megfelelő lehet neki.

Egy egyszerű példa: 

3 méretben készülő franciaágy,
4 fajta betéttel rendelhető,
5 szín összeállításban.

Ennek az ágynak több mint 60 féle variációja rendelhető.


Ez adja ennek a kategóriának a fő  vonzerejét. Azonban fontos megemlíteni, hogy ezek komplett megoldások, a betétet sajnos nem lehet cserélni csak a komplett ágy cseréjével. Ugyanis a gyártók, nem értékesítenek alkatrészeket így egy betét vagy egy törött hátfal, vagy keret, cseréje gyártótól való cserealkatrész beszerzésével lehetetlen. 

vil_sz_rke_lila_felirattal_1.jpg

Sombra franciágy az egyik leg keresettebb franciaágyunk több mint 192 veriációban rendelhető

 

 

Ágyazható kanapé

Szimpatikus hogy egy bútordara két funkciót is betöltsön mindezt helytakarékosan. Hiszen az ágyat főként este a kanapét inkább napközben használjuk, így a nap felében az egyik mindenképp feleslegesnek tűnik. Egyszerű megoldást kínálnak erre az ágyazható kanapék, hiszen a nap végén egyszerűen átalakítjuk ággyá. Azonban tisztában kell lenni pár dologgal. A kár franciaágyról, akár ágykeret és matrac kombinációról beszélünk a fekvőterület egy részből áll, és sokkal sokkal vastagabbak mint bármelyik kanapéágy esetén. A kanapéágynak annak érdekében hogy kanapéként is kiválóan funkcionáljon nem tehetnek bele túl vastag betétet, ráadásul arról is gondoskodni kell hogy ezek összehajthatóak legyenek. Ebből kifolyólag az ágy funkció csorbát szenved. Valamint a fekvőfelület alatt lévő "keret" franciaágy, ágykeret esetén egy egybefüggő speciálisan a célra kitalált szerkezet ami sokkal stabilabb mint a kanapéknál található, kihúzhatós, átalakítós, több részből álló (és egyúttal nagyobb meghibásodási lehetőségekkel rendelkező) keret.

img_9642.jpg

Trinity kanapé ágyazott állapotában. A fekvőmagasság alig 30cm és látható hogy ennek nagy része az alsó ágyneműtartó.

 Akkor mégis miért létezik ágyazható kanapé? Mi leginkább vendégágynak ajánljuk, 1-2 éjszakát el lehet rajta tölteni. Hosszabb használatra mindenképp franciaágyat vagy ágykeretes megoldást javasoljuk. Ha azért választja hogy spóroljon, akár a hellyel akár az árával akkor sajnos van egy rossz hírünk. Ha minden funkcióját kihasználja akkor sokkal nagyobb terhelésnek tesz ki egy alapvetően gyengébb darabot így sokkal hamarabb elhasználódik, mintha lenne egy külön kanapéja és egy ágya. Természetesen kisebb lakásokban, garzonokban előnyös a több funkció, de szem előtt kell tartani a tényt ezek sajnos gyengébbek. Ugyan úgy mint minden eszköz, minél több dologra lehet használni annál gyengébben látják el a feladatokat. Azonban egy céleszköz a lehető legmegbízhatóbb az adott dolog ellátására.

 

Most akkor melyik legyen?

Ha teheti mindenképp válassza külön a két funkciót, legyen otthon egy ágya és egy kanapé. Ha sok vendéget fogad, vagy alkalom adtán önnél alszanak akkor érdemes kanapéból az ágyazhatót venni. Csak akkor vegyen kanapéágyat mindennapos használatra ha kis lakásban lakik, és nem tudja sehogy megoldani hogy egy-egy bútor legen ezekre a funkciókra. Viszont ekkor tartsa észben, hogy ez nem az ideális megoldás és nem lesz olyan tartós mint ahogy azt ön szeretné.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://outletbutor.blog.hu/api/trackback/id/tr114239585

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása